Muzeum města Rijeka Chorvatsko

# Muzeum města Rijeka Chorvatsko

Kvarner

Rijeka

Pošalji svoj sadržaj

Komentář nebo Upgrade this article, napsat nový. Registrace není nutná

Muzeum města Rijeka bylo založeno 11. dubna 1994 rozhodnutím Městské rady města Rijeka a přejmenováno na Muzeum lidové revoluce. Muzeum se nachází v parku paláce guvernéra, v budově navržené v roce 1976 architektem Nevenem Segvicem pro účely muzea.

Za posledních 10 let bylo shromážděno mnoho materiálů, které byly zpracovány, zdokumentovány a obnoveny. Také bylo provedeno mnoho studií na místě, kde muzeum působí. V muzeu byly připraveny různé cenné výstavy a byly vytištěny a publikovány rozsáhlé katalogy témat městské historie. Hlavní témata popisují mosty v Rijece, městské parky, Ricina a mnoho dalších hodnot tohoto města.

Bývalé muzeum lidové revoluce Rijeka

Dnešní Muzeum města Rijeka je v prostorách bývalého muzea revoluce v Rijece. Předchozí muzeum bylo založeno 30. května 1961. Staré muzeum bylo založeno rozhodnutím Městského lidového výboru obce Susak. V té době byla deska umístěna v domě hraběte Lavala Nugenta, který se nachází na ulici 12 Petr Zrinski v Sušaku. Již o 15 let později (v listopadu 1976) bylo Muzeum lidové revoluce přemístěno do nové, moderní a účelové budovy. Muzeální materiál z fondů Muzea lidové revoluce po přejmenování v roce 1994 byl uložen v příslušných sbírkách Muzea města Rijeka.

Zajímavou expozicí muzea je dnes samotná budova, zejména kvůli roku její výstavby a historické hodnotě pro město Rijeka. Zajímavou expozicí je určitě sbírka materiálů na prvním torpédu v Rijece a návštěvníci muzea si užijí různé exponáty související s stavbou lodí, navigací a různými dalšími rekvizitami, které mají spojení s mořem.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi




Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala