Kulturní a historické muzeum v rektorském paláci - rektorský palác Dubrovnik

# Kulturní a historické muzeum v rektorském paláci - rektorský palác Dubrovnik

Južna dalmacija

Dubrovnik

Pošalji svoj sadržaj

Komentář nebo Upgrade this article, napsat nový. Registrace není nutná

Vítejte v největším dubrovnickém muzeu. Ano, Muzeum kultury a historie je největší muzeum v Dubrovníku. Muzeum se nachází v rektorském paláci.

Muzeum má mnoho sbírek, takže některé z nich vybereme. Muzeum má sbírky nábytku, ikon, kovu, malby, keramiky, textilu a skla. Kromě toho existují sbírky fotografií a fotografických materiálů a různé další.

Muzeum má atrium s velkým schodištěm. Nad atriem jsou dveře s nápisem „Pour privatorum - publica curate“, což znamená „zapomenout na osobní věci - starat se o veřejnost“. Bývaly to dveře ke vstupu do Velké radnice, která byla zbořena v roce 1863. Druhé dveře vedou do palácových pokojů a do princovy bytu. Tento byt sestával ze studovny, centrálního prostoru a ložnice.

Dnes je rektorský palác přestavěn na muzeum

Dnes muzeum uchovává všechny shromážděné a dochované kulturní a historické poklady z doby Dubrovnické republiky. Exponáty jsou uspořádány v přízemí, mezipatře a nahoře. V přízemí se nachází soudní síň, sklepení a kancelář. Mezanin vystavuje numismatickou sbírku dubrovnických mincí, velké množství známek a sbírku hodinek. Existují krásné kusy nábytku, portréty, uniformy, inventář lékárny Domus Christi a různé zbraně.

Nahoře je nábytek vyrobený ve stylu rokoka, baroka, al a obrazů mnoha italských mistrů. Jeden z obrazů (obrázek Hamziče) je v princově kanceláři. Hamzic je jedním ze zástupců malířské školy v 16. století. V jižní části paláce je princova ložnice, která je vyzdobena v rokokovém stylu.

Stálá expozice muzea lze charakterizovat jako bohatou sbírku uměleckých obrazů, nábytku a užitečných předmětů od 16. do 19. století. Objekty jsou umístěny v okolních salónech Rektorova paláce, bývalého sídla vlády a prince z Dubrovník. Existují také sbírky starých dubrovnických mincí, medailí, pečetí, erbů a zbraní.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi




Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala