Městské muzeum Senj Chorvatsko

# Městské muzeum Senj Chorvatsko

Kvarner

Senj

Pošalji svoj sadržaj

Komentář nebo Upgrade this article, napsat nový. Registrace není nutná

Muzeum města Senj sídlí v paláci rodiny Vukasovićů. Uvedená rodina byla jednou z nejuznávanějších a nejvlivnějších senjských šlechtických rodin.

Palác, ve kterém se muzeum nachází, byl postaven mezi 14. a 15. stoletím v goticko-renesančním stylu. Městské muzeum v Senji bylo založeno 7. května 1962 jako kulturní a vědecká instituce, jejímž úkolem je shromažďovat, uchovávat, studovat a zpracovávat a případně prezentovat a vydávat muzeum a historicko-kulturní materiál. Kromě výše uvedených funkcí má Městské muzeum v Senji také vzdělávací úkol pečovat o celé kulturní dědictví města a jeho okolí.

Sbírka v muzeu: Archeologické a hydroarcheologické, Numismatické sbírky, Sbírka hlaholického a hlaholického tisku, Sbírka zbraní a vojenského vybavení, Sbírka posledních Senjů, Etnografická sbírka - Bunjevci a Sbírka přírodních dějin - Velebit.

Součástí Městského muzea je i profesionální knihovna se staršími a novějšími archivními materiály. Muzeum má malou sbírku uměleckých obrazů, sbírku fotografií a pohlednic a sbírku Lukovo Native, která se nachází ve stejnojmenném městě jižně od města Senj. Muzeum města Senj spolupracuje s mnoha vědeckými a kulturními institucemi v Chorvatsku a Evropě. Muzeum příležitostně (podle potřeby) vydává katalogy a další publikace a je spoluvydavatelem vědeckého časopisu Senjski zbornik, vydávaného jednou ročně.

Prostory muzea jsou ideálním místem pro prohlížení sbírek, poznávání historických podrobností o městě Senj a jeho okolí. V muzeu je také pevnost Nehaj, což je skvělé místo, otevřené turistům.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi




Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala